Nosaltres

La primera web especialitzada en cinema fet per dones de tots els àmbits, de totes les professions i de tot el món que informa, promociona i celebra l’obra de les cineastes del passat, del present i del futur.

La nostra missió

La nostra missió Filmtopia és un espai i alhora una comunitat que neix amb la missió de donar veu a diverses generacions de dones* que hi hagut, hi ha i hi haurà en el cinema. La nostra filosofia es basa en visibilitzar les seves històries, les seves pel·lícules, les seves filmografies perquè no sempre solen tenir cabuda als mitjans actuals.

*Indiferentment de la identitat de gènere, l’orientació sexual, la raça, l’origen, l’ètnia, l’edat, el poder adquisitiu, la religió, etc.

El nostre públic

És una web feta per dones i sobre cinema fet per dones però adreçada a tothom. Sabem que amb el públic femení hi haurà més afinitat perquè cada cop són més les dones que fan cinema, les que en consumeixen i en volen saber més coses. Volem fomentar l’accés de tots els col·lectius, en especial, l’LGTBIQ+ perquè hi trobi un lloc referent i diferent.

Què ens fa ser diferents?

Filmtopia està dividida en Passat, Present i Futur. No només ens interessa l’actualitat del present més immediat, sinó també el passat, per posar en relleu les pioneres que han fet història però han quedat invisibilitzades i, alhora, apostant pels nous valors i les joves talents que són el futur.

Què ens fa ser més diferents?

Exposant les nostres perspectives sobre el cinema, desafiem les expectatives del públic sobre allò que els mitjans generalistes i convencionals solen transmetre de manera puntual i mostrem un paisatge cinematogràfic molt més ampli i divers que, alhora, pot ajudar a crear un equilibri de gènere.

Equip

Marta Armengou Escala

Fundadora i Directora

25 anys d'experiència en l'àmbit cultural i, especialment, cinematogràfic. Va dirigir durant 13 anys el programa de cinema La Cartellera de Betevé i, actualment, és la creadora, guionista i conductora de Viatge a Júpiter, el pòdcast de la Filmoteca de Catalunya.

Col·labora en diferents programes de cinema a diversos mitjans de comunicació com La Finestra Indiscreta o el Ja m'entens de Catalunya Ràdio, entre d'altres. També és programadora i participa com a conferenciant, presentadora i moderadora en esdeveniments cinematogràfics.

Nuria Vidal
Villa

Cofundadora i Coordinadora de redacció

Exerceix la crítica cinematogràfica de forma ininterrompuda des del 1984, col·laborant en diferents mitjans de comunicació de premsa i televisió com Fotogramas, Cinema 3, La Cartellera de Betevé o Cinemanía. Ha estat professora de crítica de cinema a '’ESCAC, ha escrit una trentena de llibres de cinema, ha estat delegada a Espanya del Festival de Berlín i ha format part del Comitè de Direcció del Festival de Sant Sebastià i del de Sitges.

El 2016 va rebre el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez de l'Acadèmia de Cine Espanyola i al 2023 va ser nomenada Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

Marla Jacarilla

Crítica de cinema, artista visual i escriptora

Va ser coeditora de la revista Contrapicado fins al 2020. Ha col·laborat en publicacions com Cortosfera, Mirades de Cinema, Culturaca o Sala 1. Actualment forma part del col·lectiu de recerca audiovisual 1080, amb seu al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona i és coprogramadora dels cicles de cinema de no ficció a La Escocesa (Barcelona).

Eulàlia Iglesias

Crítica de cinema i televisió

Membre del consell de redacció de Caimán – Cuadernos de Cine, col·labora també a les publicacions Ara, Fotogramas, Rockdelux, Entreacte i Sensacine, entre d'altres. Professora associada d'història de l’audiovisual i teoria i anàlisi del cinema i la televisió a la URV. Assessora de programació del D’A Film Festival de Barcelona i de Seminci, Semana Internacional de Cine de Valladolid.

Maria Adell

Crítica de cinema, docent i investigadora

Escriu sobre cinema i televisió de forma habitual al diari Ara i a la revista Rockdelux, i col·labora esporàdicament en altres mitjans. Doctora en Comunicació per la UPF, és professora associada d'història del cinema a la UB, i professora d'història del cinema i cinema espanyol a l'ESCAC, on també imparteix una assignatura al màster en Estudis de Cinema. Ha escrit diversos capítols de llibres sobre estrelles cinematogràfiques i representacions femenines al cinema i la televisió, així com sobre el cinema espanyol.

Elena del Olmo

Crítica de cine

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Carlos III de Madrid i actual alumna del màster en Crítica Cinematogràfica a l'ECAM. Especialitzada en cinema de terror, cinema queer i amb un particular interès en el treball de dones cineastes. A través de crítiques, cròniques, entrevistes i allà on el text, la imatge i el so li permetin arribar, vol aportar una visió analítica, suggeridora i fonamentada de l'art cinematogràfic.

Íngrid B. Alcubierre

Muntadora

Nascuda a Barcelona, viu al Baix Montseny des de fa 13 anys. Mare de tres criatures de nou, set i quatre anys. Graduada a l'ESCAC, en l'especialitat de muntatge. Fa 18 anys que es dedica a aquest ofici i actualment és la presidenta de l'AMMAC (Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya). Ha rebut formació musical i de dansa i s'interessa per tota mena d'expressió artística, també en l'astrologia i en el gènere fantàstic.

Rosa Gregori

Traductora i revisora de textos

Es va estrenar al món del cinema com a traductora de subtítols per als curts del festival Mecal el 2004. Des de llavors, ha prestat els seus serveis lingüístics a nombrosos projectes culturals, com ara Women Bylines, de Mariane Pearl, una sèrie de minidocumentals que conten històries impactants des del lideratge femení. Del 2014 al 2017 va ser traductora per a la revista Vice i actualment treballa per a diferents agències de traducció i clients finals.

Toormix

Agència de Branding i Digital

Amb més de 20 anys d’experiència, Toormix és una agència de branding i digital de Barcelona especialitzada en identitat, disseny i projectes web que treballa tant a nivell nacional com internacional. Són els responsables de la imatge de marca Filmtopia així com la seva estratègia de comunicació i experiència digital.

Newsletter i xarxes socials

Amb la nostra newsletter periòdica rebràs informació sobre les darreres estrenes, l’agenda de festivals, premis i mostres, els darrers continguts publicats a la nostra web i altres informacions d’interès juntament amb les diverses activitats que anirem organitzant.

Pots seguir-nos també a les nostres xarxes socials per rebre al moment les nostres informacions i novetats.

Actes Filmtopia

Al llarg dels darrers mesos hem participat en diversos actes, conferències i presentacions on, a banda de poder presentar el projecte de Filmtopia, hem moderat taules rodones, escrit articles, participat en debats i conferències.

 

 

Contacta’ns a info@filmtopia.net

Formes de col·laboració

Busquem marques, persones, entitats, empreses, institucions o projectes que comparteixin els valors de Filmtopia i que, d’aquesta manera, ens ajudin a posar en valor el paper de la dona com una força empoderada, estratègica i imprescindible en la nostra societat. Volem que Filmtopia sigui un vehicle per debatre, reflexionar i demostrar el talent i el potencial de les cineastes. I, sobretot, celebrar-lo!

Publicitat

Si t’interessa anunciar-te amb nosaltres o patrocinar alguns dels nostres continguts escriu-nos a info@filmtopia.net.

Formació i esdeveniments

Si vols organitzar un esdeveniment relacionat amb el cinema fet per dones, algun acte, taller, conferència, classe magistral o formació no dubtis en parlar amb nosaltres.
Escriu-nos!

Suport i Donacions

Si creus en el nostre projecte i defenses la promoció i difusió del cinema fet per dones, pots fer una donació al projecte per tal de poder disposar de més recursos per al desenvolupament de continguts i la gestió tècnica i de producció pel projecte. Escriu-nos a info@filmtopia.net i busquem una fòrmula d’encaix així com si vols col·laborar aportant quelcom al projecte. Si vols fer una aportació, tenim a la disposició un compte de Paypal on poder fer donacions que pots accedir en aquest enllaç.

Kit de premsa

Pots descarregar-te aquí el nostre kit de premsa.

Per qualsevol altre tipus de consulta, informació detallada o altres formes de col·laboració escriu-nos un email a info@filmtopia.net