ACTUALITAT

Anna Cornudella — La seva òpera prima, en què mostra una societat humana que hiberna, participa a Berlín

The Human Hibernation, el debut d'aquesta artista multidisciplinària que treballa principalment com a directora i directora d'art, i que està produït per Japonica Films i Batiak Films, participarà a la secció Forum de la Berlinale, que se celebrarà del 15 al 25 de febrer de 2024.

Seleccionada a la Sala d’Art Jove 2019 en col·laboració amb el MACBA, Premi Impulso Lanza, WIP i Filmin a Abycine, premi del jurat a Márgenes WIP i Premi Catalan Films a REC Tarragona, The Human Hibernation és un low tech sci-fi al què, per comprendre la nostra naturalesa i existència, es planteja una societat on l’ésser humà ja hiberna de forma integral des de fa segles. I ho fa des d’una narrativa més propera al que coneixem com a ciència, fins a una de més lligada a la mística o la teologia.

Inspirada en el cinema de Roberto Minervini, Ulrich Seidl, Apichatpong Weerasethakul o Roy Anderson, Anna Cornudella proposa una sorprenent societat fictícia en què les seves creences, llegendes i tabús dialoguen amb els nostres per reflexionar sobre qüestions com: què passaria si l’entorn que vam crear es tornés tan hostil que algunes espècies, incloent-nos a nosaltres mateixos, comencessin a hivernar com a mètode de supervivència? o, què passarà quan tots els entorns deixin de ser habitables?

ANNA CORNUDELLA COMPAGINA ELS SEUS TREBALLS DE VÍDEO, AMB LA PINTURA I ALTRES PROJECTES ARTÍSTICS. HA DIRIGIT EL VIDEOCLIP PER A LA CANÇÓ “B1” DEL GRUP MUSICAL B1No I HA DIRIGIT I HA CODIRIGIT EL VIDEOCLIP PER A “NO3M1”

The Human Hibernation és una pel·lícula sobre la naturalesa humana si aquesta hagués estat diferent. Ens mostra una societat que hiverna durant els mesos més freds de l’any. Partint de la desaparició d’Erin, un nen que desperta prematurament de la hibernació, Clara (la seva germana gran) ens embarcarà en un viatge de recerca de respostes i de confrontació amb les narratives preestablertes per la societat on viu. Una reflexió sobre l’ésser humà, la contradicció i la condició animal.

Anna Cornudella compagina els seus treballs de vídeo, amb la pintura i altres projectes artístics. Ha dirigit el videoclip per a la cançó “B1” del grup musical B1N0 i ha codirigit el videoclip per a “N03M1” també de B1N0 juntament amb Frank Lucas, que va ser seleccionat com a 4rt millor videoclip espanyol de 2019 per la revista Rockdelux.

D’aquí poc t’oferirem l’entrevista que vam mantenir fa només uns dies a Barcelona on ens parla del germen d’aquesta història, que es construeix a partir d’un guió fictici totalment utòpic/distòpic, i que va néixer com un documental; del seu interès pel cinema i la ciència, així com del seu pas per l’ESCAC i la seva trajectòria tant en teatre, com en cinema i videoart.

ACTUALITAT Anna Cornudella BERLINALE DIRECTORES

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

FESTIVALS

D’A 2024

"D’A 2024: També brillen les directores a les seccions paral·leles del festival"

Acabada la 14a edició del D’A Film Festival, recollim en aquesta segona crònica els títols més interessants del festival, amb una especial atenció als curtmetratges i dues seccions una mica...

FILMS

Crítica

"Rosalie: Una història d’amor inesperada"

Rosalie és bella, Rosalie és una dona, però Rosalie no és una dona bella com totes les altres. La directora francesa Stéphanie Di Giusto s'acosta a aquest personatge estrany amb...

FILMORETRATS

Meg Ryan

"L’estrella que estimava les cineastes"

Amb motiu de la seva visita al BCN Film Fest, on presentarà Lo que sucede después, la seva segona pel·lícula com a directora, repassem la trajectòria de Meg Ryan, rutilant...

ENTREVISTES

Stéphanie Di Giusto

"La sensualitat inesperada"

“Amb Rosalie en realitat he inventat el destí d'una dona que s'allibera amb la barba. He volgut, sobretot, explorar una història d'amor”.

ENTREVISTES

Alice Rohrwacher

"La cineasta de les meravelles"

“El cinema és una manera de viatjar en el temps”

FILMS

Crítica

"La quimera: Una faula entre dos mons"

El quart llargmetratge d'Alice Rohrwacher ens parla, amb lirisme i vitalitat, de la importància que tenen en les nostres vides les restes del passat.

FILMS

Crítica

"La noia que sanava: La nena santa"

El cinquè llargmetratge de la belga Fien Troch retrata una jove amb un do extraordinari en un context ordinari.

FILMS

Crítica

"Sangre en los labios: violent pressentiment del desig"

Rose Glass ens desafia, provoca i sedueix amb el seu segon llargmetratge, una violenta i captivadora relació lèsbica situada en un petit poble de Nou Mèxic. La passió entre Lou...

FILMS

Crítica

"HLM Pussy: Una girlhood per a l’època del post #metoo"

L'òpera prima de la cineasta francomarroquina Nora el Hourch aborda una sèrie de temes —el consentiment, la cultura de la violació i la violència sexual en l'àmbit adolescent—que poden resultar...

ENTREVISTES

Nora El Hourch

"Sobre el consentiment"

Nora el Hourch reflexiona en la seva òpera prima sobre les diferents velocitats de la lluita feminista o el moviment #metoo, depenent del context socioeconòmic en què es desenvolupi.

  • enllaç copiat

Has de subscriure't per llegir tot l'article.

Uneix-te a la comunitat Filmtopia per poder seguir donant-te el millor del cinema fet per dones i oferir-te nous continguts i activitats!

Selecciona una d'aquestes tres opcions!

subscripció mensual

4,99€

al mes

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció anual

49€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció FAN CLUB

99€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts

  • Accés a sortejos de pòsters, llibres, entrades, etc.

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una taula rodona o a una classe magistral sobre cinema fet per dones

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una estrena d’una pel·lícula dirigida per una dona

  • 1 samarreta de Filmtopia

  • (Oferta vàlida només a Espanya)

SUBSCRIU-TE