ACTUALITAT

Gala Hernández — La cineasta murciana té un curt nominat als Premis Cèsar i un altre a punt d’estrenar a la Berlinale

El nou treball de l'artista i investigadora mutidisciplinar, 'for here am i sitting in a tin can far above the world', es presentarà a la secció Forum Expanded del certamen alemany. El 23 de febrer se celebrarà la gala de l'Acadèmia de les Arts i Tècniques del Cinema de França, on el seu curtmetratge La mecánica de los fluidos està nominat a la categoria de curtmetratge documental.

Marta Armengou

Premiat al Festival de Valladolid i a la secció Un Impulso Colectivo de la tretzena edició del D’A – Festival de Cinema de Barcelona, La mecánica de los fluidos, que es pot veure a Filmin, ha viatjat per més d’una desena de certàmens internacionals. Amb aquest film inclassificable, la directora es disposa a desentranyar el misteri d’un incel que va publicar una nota de suïcidi a Reddit culpant ni més ni menys que els Estats Units de la seva mort. Què s’amagava darrere d’aquestes paraules? De quina manera tot això pot ser un símptoma de moltes de les malalties del món en què vivim? Potser tot és bastant més complex? A través d’un viatge apassionant per les entranyes de la xarxa i la misogínia dels anomenats “cèlibes involuntaris”.

LA MECÁNICA DE LOS FLUIDOS PARLA DE SOLITUD I DESEMPARAMENT, PERÒ TAMBÉ DE LA MANERA EN QUÈ FUNCIONEN ELS UNIVERSOS VIRTUALS, QUE PODRIEN SER UN REFLEX PERFECTE DE NOSALTRES MATEIXOS.

Gala Hernández és una artista i investigadora que viu entre París i Berlín. La seva obra articula la recerca interdisciplinària amb la producció d’assajos fílmics sobre subjectivitats i capitalisme digital, abordant-ho des d’un prisma feminista, poètic i crític. En el seu nou curt, for here am i sitting in a tin can far above the world, que ha centrat la seva tasca audiovisual en l’estudi de les noves maneres de subjectivació produïdes pel capitalisme computacional, explora l’univers d’una “dona que somia una futura crisi econòmica que afecta el mercat de les criptomonedes”. Segons la seva sinopsi, “milers de persones han estat criogenitzades, esperant temps millors. Estan suspeses o caient al buit?”.

ACTUALITAT BERLINALE DIRECTORES Gala Hernández Premis César

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

FESTIVALS

D’A 2024

"D’A 2024: També brillen les directores a les seccions paral·leles del festival"

Acabada la 14a edició del D’A Film Festival, recollim en aquesta segona crònica els títols més interessants del festival, amb una especial atenció als curtmetratges i dues seccions una mica...

FILMS

Crítica

"Rosalie: Una història d’amor inesperada"

Rosalie és bella, Rosalie és una dona, però Rosalie no és una dona bella com totes les altres. La directora francesa Stéphanie Di Giusto s'acosta a aquest personatge estrany amb...

FILMORETRATS

Meg Ryan

"L’estrella que estimava les cineastes"

Amb motiu de la seva visita al BCN Film Fest, on presentarà Lo que sucede después, la seva segona pel·lícula com a directora, repassem la trajectòria de Meg Ryan, rutilant...

ENTREVISTES

Stéphanie Di Giusto

"La sensualitat inesperada"

“Amb Rosalie en realitat he inventat el destí d'una dona que s'allibera amb la barba. He volgut, sobretot, explorar una història d'amor”.

ENTREVISTES

Alice Rohrwacher

"La cineasta de les meravelles"

“El cinema és una manera de viatjar en el temps”

FILMS

Crítica

"La quimera: Una faula entre dos mons"

El quart llargmetratge d'Alice Rohrwacher ens parla, amb lirisme i vitalitat, de la importància que tenen en les nostres vides les restes del passat.

FILMS

Crítica

"La noia que sanava: La nena santa"

El cinquè llargmetratge de la belga Fien Troch retrata una jove amb un do extraordinari en un context ordinari.

FILMS

Crítica

"Sangre en los labios: violent pressentiment del desig"

Rose Glass ens desafia, provoca i sedueix amb el seu segon llargmetratge, una violenta i captivadora relació lèsbica situada en un petit poble de Nou Mèxic. La passió entre Lou...

FILMS

Crítica

"HLM Pussy: Una girlhood per a l’època del post #metoo"

L'òpera prima de la cineasta francomarroquina Nora el Hourch aborda una sèrie de temes —el consentiment, la cultura de la violació i la violència sexual en l'àmbit adolescent—que poden resultar...

ENTREVISTES

Nora El Hourch

"Sobre el consentiment"

Nora el Hourch reflexiona en la seva òpera prima sobre les diferents velocitats de la lluita feminista o el moviment #metoo, depenent del context socioeconòmic en què es desenvolupi.

  • enllaç copiat

Has de subscriure't per llegir tot l'article.

Uneix-te a la comunitat Filmtopia per poder seguir donant-te el millor del cinema fet per dones i oferir-te nous continguts i activitats!

Selecciona una d'aquestes tres opcions!

subscripció mensual

4,99€

al mes

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció anual

49€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció FAN CLUB

99€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts

  • Accés a sortejos de pòsters, llibres, entrades, etc.

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una taula rodona o a una classe magistral sobre cinema fet per dones

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una estrena d’una pel·lícula dirigida per una dona

  • 1 samarreta de Filmtopia

  • (Oferta vàlida només a Espanya)

SUBSCRIU-TE