LLIBRES

Nora Ephron — Nora Ephron per partida doble

L'Altra Editorial està recuperant alguns dels textos de Nora Ephron, escriptora, periodista i guionista de pel·lícules com Quan en Harry va trobar la Sally o Tens un e-mail, i una de les directores de comèdies romàntiques més importants del cinema americà.

Nuria Vidal

L’Altra Editorial està recuperant alguns dels textos de Nora Ephron, escriptora, periodista i guionista de pel·lícules com Quan en Harry va trobar la Sally o Tens un e-mail, i una de les directores de comèdies romàntiques més importants del cinema americà. Després de publicar No me’n recordo de res, l’últim llibre que va escriure el 2010, dos anys abans de morir a l’edat de 71 anys, ara ens regalen un altre dels seus peculiars textos de reflexions, Tinc un coll que fa pena, del 2006.

 

Nora Ephron era una escriptora molt intel·ligent que tenia un enorme i agut sentit de l’humor. A No me’n recordo de res, l’autora aprofita per repassar la seva vida i feina sense cap por d’arriscar-se en alguns temes. Partint de la curiosa premissa de “no me’n recordo de res”, el llibre es desplega com un anecdotari que recorre la seva vida familiar, sentimental i professional. Tinc un coll que fa pena, escrit uns anys abans, és un excel·lent complement a la lectura de No me’n recordo de res, amb una divertida i molt útil col·lecció de consells pràctics per suportar la vida quotidiana com a mare, com a urbanita de la seva adorada Nova York i com a dona, acceptant el fet d’envellir sense que les cremes aconsegueixin dissimular les arrugues del coll. Els dos llibres ens ofereixen el retrat d’una dona que va saber viure la vida sense acritud, sense remordiments i, sobretot, sense caure en la venjança, ni contra uns pares més aviat descuidats, ni contra els seus marits que retrata sense crueltat i amb molt d’humor, ni tampoc contra els fills. Dos llibres divertits, enginyosos, àcids i feministes. En definitiva, universals.

LLIBRES Nora Ephron

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

  • enllaç copiat

Has de subscriure't per llegir tot l'article.

Uneix-te a la comunitat Filmtopia per poder seguir donant-te el millor del cinema fet per dones i oferir-te nous continguts i activitats!

Selecciona una d'aquestes tres opcions!

subscripció mensual

4,99€

al mes

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció anual

49€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts escrits i en vídeo

SUBSCRIU-TE

subscripció FAN CLUB

99€

a l’ANY

  • Accés il·limitat a tots els continguts

  • Accés a sortejos de pòsters, llibres, entrades, etc.

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una taula rodona o a una classe magistral sobre cinema fet per dones

  • 1 entrada gratis a l’any per assistir a una estrena d’una pel·lícula dirigida per una dona

  • 1 samarreta de Filmtopia

  • (Oferta vàlida només a Espanya)

SUBSCRIU-TE