Anàlisi de pel·lícules i sèries estrenades en sales i plataformes: una mirada crítica a les estrenes més recents.
Crítica:
La directora, guionista i actriu madrilenya Ana Asensio presenta el seu segon llargmetratge, ‘La niña de la cabra’, després d’haver gaudit de l'èxit en festivals amb la seva òpera prima, ‘Most Beautiful Island’. Navegant en un gènere radicalment oposat, la pel·lícula, estrenada en la passada edició del Festival de Màlaga, centra el punt de vista en Elena, una nena de vuit anys turmentada per ínfules religioses, la mort de la seva àvia i un univers que li genera infinites ansietats. Els propis records de la cineasta són l’origen d'un relat que es mou entre el coming of age, la fantasia i la representació de la realitat social del moment.
Tresors amagats:
Tot i que el ressorgiment del cinema de terror dirigit per dones l’ha rescatada durant l’última dècada i n’ha amplificat el culte, 'Celia' (1989), òpera prima de l’australiana Ann Turner, mereix un reconeixement molt més gran. L’atreviment amb què parla de la infància, la seva dimensió política i la fascinant extravagància de les seves imatges, fan d’aquesta una pel·lícula important no només dins el marc del cinema fantàstic i de terror. Concebuda com un coming-of-age, és una de les pel·lícules més estranyes que s’han rodat mai sobre la difícil (i sovint relativa) frontera entre realitat i fantasia.
Crítica:
L'òpera prima d'Eva Libertad, contundent al·legat anticapacitista, narra la història d'Àngela, una dona sorda que serà mare.
Crítica:
'La furia', segona pel·lícula de Gemma Blasco, es va estrenar al Festival de Màlaga, on va rebre tres premis: Biznaga de Plata a la millor interpretació femenina per a Ángela Cervantes ex aequo amb Miriam Garlo per 'Sorda', Biznaga de Plata a la millor interpretació masculina de repartiment per a Àlex Monner i Biznaga de Plata al millor muntatge per a Dídac Palou i Tomás López. 'La fúria' ha estat el film escollit per inaugurar el Festival D'A aquest any.
Crítica:
La cineasta, docent i activista dominicana Johanne Gómez Terrero presenta 'Sugar Island', un segon llargmetratge inclòs a la secció oficial de la 28a edició del Festival de Màlaga, que gravita entre la ficció, el misticisme decolonial i els al·legats activistes contra l’explotació esclavista en la recollida del sucre. L’odissea interna i continguda de Makenya denuncia la situació de les joves en una comunitat enverinada per un profund sentiment religiós i una violenta negació dels drets dels treballadors i les treballadores.
Crítica:
La docusèrie de Mònica Terribas posa en el centre la veu i l'experiència de 13 antigues integrants de l'Opus per construir un relat col·lectiu en primera persona sobre la condició subalterna que s'atorga a les anomenades numeràries auxiliars pel fet de ser dones.
Crítica:
Alauda Ruiz de Azúa s'enfronta en la seva primera sèrie a un problema del qual es parla molt poc: els abusos sexuals dins del matrimoni.
Crítica:
Han tornat Deborah Vance i Ava Daniels o, el que és el mateix, Jean Smart i Hannah Einbinder. L'excel·lent i divertidíssima tercera temporada de Hacks segueix aquesta vegada els intents de Deborah, la veterana llegenda de la comèdia de Las Vegas, de ser fitxada com a presentadora d'un late night show. L'últim episodi, tan sorprenent com devastador, aprofundeix en els clarobscurs de la confusa relació professional i personal que Deborah manté amb Ava, la seva jove guionista, confident i amiga?
Crítica:
Autoficció, decadència kitsch i problemes de salut mental es donen la mà en aquesta càustica minisèrie creada per Kat Sadler i produïda per A24 i la BBC.
Crítica:
Pot una estrella blanca com Jodie Foster protagonitzar una sèrie anticolonial?
La quarta temporada de True Detective, Noche polar s'ha enfrontat a més reptes que el fet d'actualitzar en femení el plantejament de les tres anteriors.
APUNTA'T A LA NEWSLETTER PER REBRE PERIÒDICAMENT TOTA L’ACTUALITAT SOBRE EL CINEMA
FET PER DONES, AMB LES ESTRENES, CRÍTIQUES DE FILMS I SÈRIES, ENTREVISTES, FILMORETRATS I MOLT MÉS.