Anàlisi de pel·lícules i sèries estrenades en sales i plataformes: una mirada crítica a les estrenes més recents.
Crítica:
El tercer llargmetratge de Celia Rico adapta una novel·la de Rafael Chirbes ambientada als anys de la postguerra.
Crítica:
‘Septiembre dice’, l'òpera prima de l'actriu i cineasta Ariane Labed, explora la relació entre les germanes Septiembre i Julio en un món hostil que abandona les joves amb dificultats en l'àmbit social. La novel·la ‘Hermanas’, de l'escriptora Daisy Johnson, és el punt de partida d'aquest film, que va formar part de la Secció Oficial de la SEMINCI i de la Secció Radar del Festival D’A
Crítica:
L'òpera prima de Kristina Dufková barreja stop motion amb animació en 2D en una tendra història d'autoacceptació.
Crítica:
Marga Melià dona veu a un perfil de lectora sovint menystingut, el de la dona gran, alhora que plasma com els clubs de lectura esdevenen espais de socialització claus per a aquest segment de la població.
Crítica:
La directora, guionista i actriu madrilenya Ana Asensio presenta el seu segon llargmetratge, ‘La niña de la cabra’, després d’haver gaudit de l'èxit en festivals amb la seva òpera prima, ‘Most Beautiful Island’. Navegant en un gènere radicalment oposat, la pel·lícula, estrenada en la passada edició del Festival de Màlaga, centra el punt de vista en Elena, una nena de vuit anys turmentada per ínfules religioses, la mort de la seva àvia i un univers que li genera infinites ansietats. Els propis records de la cineasta són l’origen d'un relat que es mou entre el coming of age, la fantasia i la representació de la realitat social del moment.
Crítica:
La docusèrie de Mònica Terribas posa en el centre la veu i l'experiència de 13 antigues integrants de l'Opus per construir un relat col·lectiu en primera persona sobre la condició subalterna que s'atorga a les anomenades numeràries auxiliars pel fet de ser dones.
Crítica:
Alauda Ruiz de Azúa s'enfronta en la seva primera sèrie a un problema del qual es parla molt poc: els abusos sexuals dins del matrimoni.
Crítica:
Han tornat Deborah Vance i Ava Daniels o, el que és el mateix, Jean Smart i Hannah Einbinder. L'excel·lent i divertidíssima tercera temporada de Hacks segueix aquesta vegada els intents de Deborah, la veterana llegenda de la comèdia de Las Vegas, de ser fitxada com a presentadora d'un late night show. L'últim episodi, tan sorprenent com devastador, aprofundeix en els clarobscurs de la confusa relació professional i personal que Deborah manté amb Ava, la seva jove guionista, confident i amiga?
Crítica:
Autoficció, decadència kitsch i problemes de salut mental es donen la mà en aquesta càustica minisèrie creada per Kat Sadler i produïda per A24 i la BBC.
Crítica:
Pot una estrella blanca com Jodie Foster protagonitzar una sèrie anticolonial?
La quarta temporada de True Detective, Noche polar s'ha enfrontat a més reptes que el fet d'actualitzar en femení el plantejament de les tres anteriors.
APUNTA'T A LA NEWSLETTER PER REBRE PERIÒDICAMENT TOTA L’ACTUALITAT SOBRE EL CINEMA
FET PER DONES, AMB LES ESTRENES, CRÍTIQUES DE FILMS I SÈRIES, ENTREVISTES, FILMORETRATS I MOLT MÉS.